Imbunatatirea vitezei WordPress – Cum salvezi imagini optimizate pentru web

Salvati imaginele intr-un mod gresit? Majoritatea incepatorilor nu cunosc cum sa salveze adecvat imaginile, fapt ce poate avea un impact enorm asupra vitezei website-ului. In acest articol, va vom prezenta cum sa salvati imaginile astfel incat sa fie optimizate pentru web.

Orice expert in blogging va poate confirma ca imaginile pot spori interesul utilizatorilor. Oricum, ce nu spun ei este ca imaginile non-optimizate corespunzator pot incetini site-ul dvs.

Conform Strangeloop, in cazul unui magazine online o intarziere a site-ului de o secunda, va poate costa:

  • Scaderea vanzarilor cu 7%
  • Scaderea numarului de pagini vizualizate (11%)
  • Scaderea satisfactiei cumparatorilor (16%)

Cum salvezi imaginile intr-un mod adecvat ?

Cand salvati imagini, trebuie sa luati in considerare doua lucruri: formatul fisierului imagine si compresiunea. Prin alegerea combinatii corecte, puteti micsora marima imaginii pana de 5 ori.

Pentru cei mai multi dintre noi, singurele formate de imagine care conteaza sunt JPEG si PNG. Pentru a pastra lucrurile simple, utilizati JPEG pentru fotografii sau imagini cu multe culori si utilizati PNG pentru imagini simple sau cand aveti nevoie de imagini transparente.

Pentru cei care nu cunosc diferenta, formatul de imagine PNG nu este comprimat ceea ce inseamna ca este o imagine de calitate inalta. Partea proasta este ca aceste fisere sunt mult mai largi. Pe de alta parte, fisierele JPEG comprimate pierd usor din calitatea imaginii dar ofera o reducere semnificativ a spatiului ocupat.

Urmatorul lucru este comprimarea, ceea ce inseamna a folosi un program pe a salva imaginea optimizat pentru web. Comprimarea poate face o mare diferenta.

In tabelul de mai jos sunt prezentate diferite combinatii si cat spatiu ocupa.

                   Formatul imaginii         Marimea imaginii
Photoshop Optimized JPEG High                  33 KB
TinyPNG Optimized                  57 KB
JPEG Mini Optimized                 70 KB
Photoshop Optimized JPEG Max                 93 KB
Non-Optimized JPEG Max                 119 KB
Photoshop Optimized PNG                 135 KB
Non-Optimized PNG                 145 KB

 

Unelte de comprimare a imaginilor pentru Bloggeri

Acum ca ati vazut diferenta intre fiecare tip de comprimare, mai jos este indicat cum puteti salva adecvat imaginile optimizate pentru web sis a imbunatatiti viteza site-ului dvs web.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop este un software premium care vine cu capacitatea de a salva imaginile optimizate pentru web. Pur si simplu, deschideti imaginea si faceti click pe butonul  File > Save for Web & Devices.

Aceasta va deschide un ecran de salvare. In partea dreapta, puteti seta diferite formate de imagine. Pentru formatul JPEG, veti vedea diferite optiuni referitoare la calitate. Cand veti selecta optiunile dorite, marimea fisierului va fi afisata in partea de jod, la dreapta.

//SCREENSHOT//

NOTA: Intelegem ca Photoshop este un software scump. GIMP este o alternative gratuita pe care utilizatorii o pot folosi. Alte produse Adobe ca Fireworks pot face acest lucru la fel ca si Photoshop-ul.

TinyPNG

TinyPNG este o aplicatie web gratuita care foloseste in mod inteligent o metoda de comprimare pentru a reduce marimea fisierului dvs PNG. Tot ce aveti de facut este sa le accesati site-ul sis a incarcati imaginile. Ei vor comprima imagina si va vor oferi un link de descarcare.

Pentru dezvoltatori, ei deasemenea au un API ce poate converti imaginile in mod automat.

JPEG Mini

JPEGmini utilizeaza o tehnologie de comprimare care reduce in mod semnificativ marimea imagnilor for ca sa afecteze calitatea lor. Puteti utilize versiunea web gratuity sau sa cumparati programul pentru calculatorul dvs. Ei deasemenea au o versiune cu plata de API ce automatizeaza procesul pentru serverul dvs.

ImageOptim

ImageOptim este o utilitate Mac care permite comprimarea imaginilor fara pierdere in caliatate, prin gasirea celor mai buni parametri de comprimare si eliminarea profilelor de culoare inutile.

Alternativa Windows la acest program este Trimage.

Dupa cum puteti vedea, exista mai multe unelte pe care le puteti utilize pentru a omptimiza imagini pentru web. Noi am notificat cele mai bune rezultate in micsorarea marimii fisierului folosind Photoshop-ul, am observant insa ca a avut de suferit calitatea. TinyPng a fost un castigator clar pentru salvarea oricarui tip de PNG pentru web.

Va sugeram sa utilizati o combinative dintre TinyPNG sau JPEG Mini si ImageOptim pentru rezultate si mai bune. Folosind, doua unelte separate penrtu a incarca imagini va poate mari cantitatea de lucru pe care trebuie s-o depuneti.

Concluzii finale despre optimizarea imaginilor

Daca pana acum nu foloseati imagini salvate pentru web, atunci incepeti a o face. Ea face o mare diferenta asupra vitezei de incarcare a paginilor. Desigur, calitatea imaginilor poate scadea putin, dar majoritatea utilizatorilor nu vor observa.

Ultimul, dar nu cel din urma, utilizand un CDN pentru a servi imaginile pentru site-ul dvs WordPress poate mari viteza de incarcare in mod semnificativ. Aruncati o privire si la :

  • Ce este un CDN
  • Cum sa instalezi un CDN

Noi va recomandam sa utiizati MaxCDN.///AFF///

Speram ca veti gasi util acest articol.

Written by root

Leave a reply