Cum instalezi pluginuri WordPress

Dupa ce ati instalat WordPress, primul lucru pe care fiecare incepator trebuie sa-l invete este cum sa instaleze un plugin-uri WordPress.

Plugin-urile va permit sa adaugati noi caracteristici site-ului dvs web (spre exemplu: galerii, slide-rui, etc.). Exista mii de plugin-uri WordPress disponibile (unele sunt gratis, altele nu). In acest ghid , vom arata pas cu pas cum se instaleaz un plugin WordPress.

Instalare unui plugin utilizand WordPress Plugin Search.

Cea mai usoara metoda de a instala un plugin WordPress este de a utilize motorul de cautare dedicate plugin-urilor. Singura parte proasta a acestei optiuni este faptul ca plugin-urile trebuie sa se gaseasca in locatia WordPress dedicata acestora ,locatia fiind limitata doar la plugin-uri gratuite.

In primul rand trebuie sa navigate la panoul WordPress de administrare si sa faceti click pe Plugins > Add New.

//SCREENSHOT//

Se va afisa o pagina ca cea din imaginea de mai sus. Gasiti plugin-ul dorit ,introducand numele pluginuluisau functionalitatea pe care o ofera, asemenea cum am facut noi. Dupa care , vor fi listate rezultatele cautarii, ca in exemplul de mai jos:

//SCREENSHOT//

Puteti alege plugin-ul care este cel mai potrivit pentru dvs. ,din moment ce noi am cautat ‘Referral’, care se intampla sa fie afisat primul, o sa apasam pe butonul ‘Install Now’.

Acum, WordPress va descarca si instala plugin-ul. Dupa care , o sa vedeti un messajce confirma instalarea cu success a plugin-ului, insotit de link de activare sau intoarcere la instalarea plugin-ului.

//SCREENSHOT//

Un plugin WordPress poate fi instlat la site-ul dvs. dar nu va funtiona pana cand nu-l activati. Deci faceti click pe butonul de ‘ Activate Plugin’ pentru a active plugin-ul descarcat.

Asta este tot, ati instalat cu success primul dvs. plugin WordPress.

Urmatorul pas este configurarea setarilor plugin-ului. Aceste setari vor varia de la un plugin la altul.

Instalarea unui plugin WordPresscu ajutorul Admin Plugin Upload.

Plugin-irule WordPress ce necesita achizitie nu sunt listate in locatia dedicata plugin-urilor WordPress.Aceste plugin-uri nu pot fi instalate utilizand prima metoda.

Din acest motiv, WordPress are functionalitatea Upload. O sa va aratam cum sa instalati plugin-uri WordpRess utilizand functionalitatea Upload in zona de administrare.

In primul rand, trebuie sa descarcati plugin-ul de la sursa (un fisier de tip zip). In continuare , trebuie sa navigate la pagina de administrare WordPress si sa vizitati pagina Plugins > Add New .

Dupa aceasta , faceti click pe butonul Upload Plugin.

//SCREENSHOT//

Veti fi adus pe pagina de oncarcare. Aici trebuie sa dati click pe butonul ‘Choose file’ si sa selectati plugin-ul descarcat mai devreme in calculator.

//SCREENSHOT//

Dupa ce ati selectat fisierul, trebuie sa dati click pe butonul de ‘’Install Now”.

WordPress va incarca acum fisierul plugin-ului selectat din calculator si-l va instala.Dupa instalare va fi afisat un mesaj ce anunta ca instalarea a avut loc cu success.

//SCREENSHOT//

Odata instalat, trebuie sa faceti click pe link-ul de ‘’Activate Plugin’’ pentru a incepe a utiliza plugin-ul. Insa veti avea de configurat unele setari in conformitate cu cerintele dvs.

Instalarea manuala a plugin-urilor WordPress utilizand FTP.

In unele cazuri , furnizorul de gazduire WordPress poate avea anumite restrictii asupra fisierelor ce pot fi incarcate, fapt ce poate limita abilitatea dvs de a instala un plugin WordPress din panoul administrative.

In aceasta sitatie , cea mai buna solutie este instalarea manuala a plugin-ului , utilizand FTP.

Aceasta metoda este cel mai putin prietenoasa cu incepatorii.

In primul rand, trebuie sa descarcati plugin-ul de la sursa (un fisier de tip zip).In continuare trebuie sa dezarhivati fisierul zip in calculatorul dvs.

Dezarhivarea fisierului zip va crea o noua mapa cu acelasi nume. Aceasta este map ape care trebuie s-o incarcati manual la site-ul dvs utilizand client FTP.

Trebuie sa accesati serviciul de gazduire prin intermediul mangaerului FTP. Daca nu aveti numele dvs de utilizator si parola FTP, contactati furnizorul dvs de gazduire WordPress si intrebati la el.

Deschideti FTP la calculatorul dvs si connectatica la site-ul dvs utilizand numele de utilizator si parola oferite de serbigiul dvs de gazduire web. Odata conectat , accesati

/wp-content/plugins/

In continuare, incarcati mapa extrasa din fisierul zip in mapa /wp-content/plugins/ serverului dvs web.

//SCREENSHOT//

Dupa ce ati incarcat fisierele, trebuie sa vizitati panoul de administrare WordPress si sa faceti click pe Plugins.Vor fi afisate plugin-urile instalate cu success.

//SCREENSHOT//

Trebuie sa faceti click pe link-ul Activate de sub plugin-ul recent incarcat. Dupa activare, puteti configura setarile plugin-ului.

Plugin-urile WordPress vin cu propriile lor setari, ce pot varia de la un plagin la altul, deci nu le vom descrie aici.

Written by root

Leave a reply